Χρυσοχοΐδης από την Πάτρα: Μπορεί να λάβουμε πολύ αυστηρά μέτρα για τη διάδοση του κορονοϊού

2021-02-01 17:51

«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που μπορεί να μας οδηγήσει στην λήψη πολύ αυστηρών μέτρων για να καταστείλουμε τη διάδοση του κοροναϊού στην πόλη της Πάτρας, λόγω του τρόπου με τον οποίο αυξάνονται τα κρούσματα», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά το τέλος της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό την άμεση ενίσχυση και εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.

Όπως επισήμανε ο υπουργός, «δυστυχώς, η Πάτρα έχει προβλήματα και με τη μετάλλαξη του ιού που εμφανίστηκε σε ορισμένα clusters», προσθέτοντας: «Συνεπώς θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, ο κάθε θεσμός, ο κάθε εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού, είτε περιφερειάρχης, είτε δήμαρχος είτε και οι άλλοι θεσμοί. Όλοι μαζί είμαστε συνυπεύθυνοι για να πάμε μέχρι το τέλος, έτσι ώστε κάποια στιγμή με το εμβόλιο να απελευθερωθούμε».

Παράλληλα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε αυστηρές ποινές «για όσους επαγγελματίες έχουν μετατρέψει τα μπαρ και τις καφετέριες τους σε ορθάδικα» και συμπλήρωσε: «Έχουν δίκιο, είναι αγανακτισμένοι, έχουν στερηθεί εισόδημα, αλλά η κυβέρνηση τούς βοηθάει πάρα πολύ με μία σειρά από οικονομικά μέτρα. Όμως δεν παίζουμε με τη δημόσια υγεία και αυτό αποτελεί την ύψιστη πολιτική μας απόφαση και προτεραιότητα. Ας κάνουμε λοιπόν όλοι κουράγιο, ας σφίξουμε τα δόντια μέχρι να τελειώσει αυτή η περιπέτεια».

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, είπε ότι «γίνονται πια κανονικά και συστηματικά» και απευθυνόμενος προς τους πολίτες σημείωσε: «Κάντε κουράγιο μέχρις ότου βγούμε από το τούνελ την άνοιξη, όπου θα έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το κρίσιμο ποσοστό του πληθυσμού των ευάλωτων και των ηλικιωμένων ανθρώπων».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το καρναβάλι, τόνισε ότι «είναι προφανές πως δεν μπορούν να υπάρξουν καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πάτρα κάτω από τέτοιες συνθήκες», ενώ προανήγγειλε νέα επίσκεψη στην Πάτρα, για να ανακοινώσει, όπως είπε, «τις θετικές εξελίξεις για το νέο αστυνομικό μέγαρο».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, σε δηλώσεις που έκανε σημείωσε μεταξύ άλλων: «Νομίζω ότι όλα τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή όσον αφορά την πορεία της πανδημίας στην πόλη της Πάτρας και στην Αχαΐα. Έχω την αίσθηση, αλλά και την πεποίθηση ότι οι επόμενες κινήσεις, που συντεταγμένα θα ληφθούν από την τοπική αυτοδιοίκηση, τα σώματα ασφαλείας, αλλά και τους υγειονομικές υπηρεσίες θα συντείνουν στο να έχουμε μία αποκλιμάκωση της όλης κατάστασης».

 

Κώστας Πελετίδης: Από την στιγμή που έχουμε αύξηση των κρουσμάτων και έχει μπει η πόλη στο "κόκκινο" σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχουν αυξημένα μέτρα στον τομέα της πρόληψης καθώς και στον τομέα της νοσηλείας αν χρειαστεί - Η χθεσινή δήλωσή μου ισχύει στο ακέραιο
 

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μετά την σύσκεψη που έγινε σήμερα (Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021) στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για το θέμα της διασποράς του κορονοϊού στην Πάτρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από την στιγμή που έχουμε αύξηση των κρουσμάτων και έχει μπει η πόλη στο «κόκκινο» σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχουν αυξημένα μέτρα στον τομέα της πρόληψης καθώς και στον τομέα της νοσηλείας αν χρειαστεί.

Χρειάζεται να γίνεται άμεση ανίχνευση των κρουσμάτων, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο από την διάγνωση νοσούντων από τον κορονοιό

Παρά την έως τώρα φιλότιμη προσπάθεια του τοπικού παραρτήματος του ΕΟΔΥ και την καλή συνεργασία που έχουμε, το πρόβλημα της υποστελέχωσης δεν μας παρέχει την δυνατότητα να έχουμε πλήρη κάλυψη των αναγκών μας ως πόλη.

Υπό αυτές τις συνθήκες η χθεσινή δήλωσή μου ισχύει στο ακέραιο.

Ως Δήμος Πατρέων θα πάρουμε όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα και θα συμβάλλουμε σε όλες τις προσπάθειες για να περιορίσουμε την διασπορά του κορονοϊού.

Θα διεκδικήσουμε το σύνολο των μέτρων που πρέπει να ληφθούν ώστε να προστατευθεί η υγεία του πατραϊκού λαού».

 

Ακουλοθεί η χθεσινή δήλωση του Δημάρχου Πατρέων:

Δήλωση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη

για τα νέα περιοριστικά μέτρα

 

Τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στον Δήμο Πατρέων και που μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, είναι αποτέλεσμα της δικής της, επικίνδυνης πολιτικής.

Η κυβέρνηση, ένα χρόνο τώρα, δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού και την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού. Δεν δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για άμεση ανίχνευση κρουσμάτων στον ελάχιστο δυνατό χρόνο από την εμφάνιση νοσούντων από τον κορωνοϊό.

Παρά τις πολύμορφες κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις των υγειονομικών και των εργατικών σωματείων της πόλης μας, παρά τις παρεμβάσεις και τις διεκδικήσεις της Δημοτικής Αρχής, για άμεσα και δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση διάδοσης του ιού, η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη, στην εγκληματική πολιτική κόστους – οφέλους, παίζοντας καθημερινά τις ζωές μας κορώνα – γράμματα.

Καμιά «ατομική ευθύνη» και κανένας αποπροσανατολισμός δεν τη σώζει. Γιατί με δική της ευθύνη, άνοιξαν τα σχολεία μέσα στο καταχείμωνο, χωρίς να εξασφαλίσει την ασφαλή λειτουργία τους για μαθητές και εκπαιδευτικούς, με δική της ευθύνη συνεχίζεται ο συνωστισμός στα μαζικά μέσα μεταφοράς και στους χώρους δουλειάς.

Κι ενώ ενοχοποιεί τις ουρές που σχηματίστηκαν έξω από τα πολυκαταστήματα, είναι η ίδια υπεύθυνη, που μαζί με τα μικρομάγαζα, άνοιξε και τις μεγάλες αλυσίδες των πολυεθνικών καταστημάτων, όπου και παρατηρήθηκε ο συνωστισμός.

Η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία, έθεσε ως προτεραιότητα την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού. Βρέθηκε απέναντι σε κάθε προσπάθεια να επιβληθεί σιγή… νεκροταφείου για τις εργατικές και λαϊκές διεκδικήσεις.

Τα εκατομμύρια των ασθενών και οι εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί σε όλο τον πλανήτη, δείχνουν με τραγικό τρόπο την ανεπάρκεια των συστημάτων υγείας, που έχουν εμπορευματοποιηθεί.

Η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν σε τέτοιο βαθμό εξελιχθεί, που οι επιπτώσεις της πανδημίας μπορούσαν να έχουν ελαχιστοποιηθεί. Όμως το σύστημα που ζούμε, αντιμετωπίζει τα πάντα ως εμπόρευμα, ακόμα και τους ευαίσθητους τομείς, όπως του φαρμάκου, του εμβολίου και συνολικά της υγείας. Αυτός είναι ο πραγματικός και ορατός εχθρός, από τον οποίο ο λαός πρέπει να απαλλαγεί.

Σήμερα είναι αναγκαίο, ο λαός και η νεολαία να συνεχίσουν τον αγώνα για την προστασία της υγείας, αλλά και της ίδιας του της ζωής.

Τώρα, πριν φτάσουμε στο απροχώρητο και πριν θρηνήσουμε και άλλα, πολλά θύματα, πρέπει η κυβέρνηση να ενισχύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, με ενίσχυση των υποδομών και ουσιαστική αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Να επαναλειτουργήσει έστω και τώρα, το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος –που η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε- και να αξιοποιηθεί ως Νοσοκομείο αναφοράς covid – 19 στην Δυτική Ελλάδα.

Να γίνουν μαζικά, δωρεάν τεστ στον πληθυσμό, στις σχολικές μονάδες, στις κοινωνικές δομές, στους εργαζόμενους του Δήμου και σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

Να επιταχθεί άμεσα ο ιδιωτικός τομέας Υγείας και να ενταχθεί στον κρατικό σχεδιασμό, αντιμετώπισης του ιού.

Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για ν’ ανοίξουν με ασφάλεια τα Πανεπιστήμια και τα Σχολεία.

Να αποσυρθεί τώρα το απαράδεκτο Νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια.

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι που έχουν οδηγηθεί στην ανεργία και την φτώχεια, όπως και οι μικρομεσαίοι απασχολούμενοι, επαγγελματίες, που έχουν γονατίσει από την κυριαρχία των πολυεθνικών, επιβάλλεται να έχουν ουσιαστική στήριξη, εισόδημα, που θα διασφαλίσει αξιοπρεπή ζωή, επιβίωση.

Να μην μείνει κανένας εργαζόμενος, κανένας επαγγελματίας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα.

Να δοθεί έκτακτο επίδομα σε όλους τους άνεργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Δυτική Ελλάδα

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Η Περιφέρεια είναι ο πρώτος στρατιώτης της τοπικής κοινωνίας στη μάχη κατά της πανδημίας»

2021-03-19 22:18
«Η μάχη με την πανδημία, για εμάς δεν ήταν - και δεν είναι - απλά μια περιπέτεια, μια δύσκολη καμπή που έπρεπε να συμβάλλουμε ώστε να ξεπεραστεί. Ήταν μια μάχη για το φίλο, το συγγενή, το γείτονα, το συμπολίτη. Μια μάχη στην οποία είχαμε χρέος να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή» ανέφερε ο...

Υπηρεσία υποστήριξης ηλικιωμένων ή και μοναχικών ατόμων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

2021-03-19 14:27
«Η δημιουργία ενός πλέγματος προστασίας και υποστήριξης των ηλικιωμένων που διαβιούν αυτόνομα, αποτελεί μία διαρκή προσπάθεια που έχει όμως ιδιαίτερη αξία στις δύσκολες ημέρες που όλοι βιώνουμε με την πανδημία» σημειώνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, με αφορμή την απόφαση...

Διαδικτυακή Έκθεση «Από αγάπη για την Ελλάδα»

2021-03-17 17:35
Mε αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος παρουσιάζει, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας (BNF) και τη δημοσιογραφική της ιστοσελίδα RetroNews, μία διαδικτυακή έκθεση αφιερωμένη στους Γάλλους φιλέλληνες και στο...

Επιστολή Α. Φίλια στον Υπουργό Εργασίας και το Διοικητή του ΟΑΕΔ για παράταση των συμβάσεων Κοινωφελούς Εργασίας

2021-03-17 17:33
Με επιστολή που απευθύνεται στον Υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, και κοινοποιείται στο Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανδρέας Φίλιας, ζητά την παράταση των συμβάσεων 248 εργαζομένων που απασχολούνται μέσω του...

Σύσκεψη στελεχών με τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη για την αδειοδότηση βιομηχανιών

2021-03-17 17:25
Σύσκεψη με κεντρικό θέμα την κωδικοποίηση των εγγράφων που απαιτούνται για την αδειοδότηση βιομηχανιών σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία πραγματοποιήθηκε μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων και του Αντιπεριφερειάρχη επιχειρηματικότητας έρευνας και καινοτομίας Φωκίωνα Ζαΐμη. Σκοπός είναι η μείωση...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>