ΜΗΝΥΜΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ.Έρανος Αγάπης 2020

2020-12-22 16:14

Με μήνυμα μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, αλλά και του τοπικού Τηλεοπτικού Σταθμού ΑΧΕΛΩΟΣ TV, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ενημέρωσε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως για την διενέργεια του Εράνου Αγάπης.
Απηύθυνε προσκλητήριο προς τους πιστούς, τονίζοντας ότι φέτος, λόγω των γνωστών δυσκολιών, δεν θα πραγματοποιηθεί ο Έρανος της Αγάπης, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Τα κουπόνια θα διατίθενται από τους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς, ώστε όποιος επισκέπτεται τον Ναό και έχει την επιθυμία και την δυνατότητα να μπορεί να τα προμηθευτεί, προσφέροντας την αγάπη του για το φιλανθρωπικό έργο της τοπικής Εκκλησίας. Ο Έρανος θα πραγματοποιείται μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.
Το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου είναι το ακόλουθο:
«Αγαπητοί αδελφοί, αυτό που κάνω σήμερα δεν το έπραξα άλλη φορά. Ο Έρανος της Αγάπης γινόταν πάντοτε μετά από ενημέρωση με Εγκύκλιο του Μητροπολίτου που διαβαζόταν στους Ιερούς Ναούς. Φέτος όμως δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε και εσείς τις οικονομικές, αλλά και με την εν γένει συγκυρία, δεν μπορούμε να χτυπήσουμε τις πόρτες των σπιτιών σας και να ζητούμε από εσάς, φέρνοντάς σας σε δύσκολη θέση.
Οι ανάγκες των συνανθρώπων μας όμως είναι πολλές. Εάν έρθει κανείς στο γραφείο του Επισκόπου θα δει τακτικότατα πολλούς αδελφούς μας να καταφεύγουν ζητώντας βοήθεια. Να δοκιμάζονται από μεγάλες ασθένειες. Να ετοιμάζονται να κάνουν χειρουργεία. Να στερούνται ακόμα και τα απαραίτητα. Ζητούν βοήθεια από την Μητρόπολη. Καταλαβαίνετε την δύσκολη θέση του Επισκόπου. Δεν είναι δυνατόν όμως μόνοι μας να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα. Όπως γνωρίζετε, οι Ιεροί Ναοί έκλεισαν το Πάσχα, σήμερα και πάλι παραμένουν κλειστοί και με δυσκολία αντιμετωπίζουν τα λειτουργικά και καθημερινά τους έξοδα.
Τα προβλήματα των συνανθρώπων μας όμως είναι πολλά, υπαρκτά και χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση. Σκέφθηκα κάτι και έρχομαι να σας το καταθέσω. Εφέτος δεν θα γίνει ο Έρανος της Αγάπης. Όμως, θα αφήσουμε τα κουπόνια του Εράνου στους Ιερούς Ναούς των Ενοριών από τώρα μέχρι τον Φεβρουάριο. Και όποιος θέλει, αν θέλει και αν μπορεί, περνώντας από τον Ιερό Ναό, ας συνεισφέρει στο έργο αυτό της φιλανθρωπίας. Έτσι, και βοήθεια θα μπορεί να προσφερθεί και κανείς δεν θα έρθει σε δύσκολη θέση να δώσει στον Έρανο της Αγάπης.
Αγαπητοί, γνωρίζω ότι έχετε δυσκολία, αλλά πιστεύω ότι η δυσκολία μερικών ανθρώπων που δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα είναι πολύ μεγαλύτερη από την δική μας δυσκολία. Γι’ αυτό παρακαλώ όλους, όσοι μπορούν, από τώρα μέχρι τον Φεβρουάριο, να συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια της τοπικής μας Εκκλησίας. Υπογραμμίζω όμως κάτι. Δεν θα αφήσει κανείς ούτε ένα ευρώ αν δεν πάρει τη σχετική απόδειξη. Θα ζητήσετε οπωσδήποτε το κουπόνι του Εράνου Αγάπης. Και τούτο το υπογραμμίζω για να υπάρχει διαφάνεια. Για να γνωρίζετε ότι το κάθε λεπτό το δίνουμε εκεί που πρέπει, όπου υπάρχει ανάγκη.
Και κάτι ακόμη. Ας σκεφθούμε ότι η ελεημοσύνη είναι αρετή η οποία ωφελεί πολύ και τους ζώντες και τους κεκοιμημένους. Η ελεημοσύνη μας κατατίθεται στις ουράνιες τράπεζες και μένει εις τον αιώνα, συνήγορος της δικής μας πορείας προς την σωτηρία.
Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους γιατί πάντα ανταποκρίνεστε, πάντα συμπαραστέκεστε, πάντα με αγάπη συνεισφέρετε στο κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Σας παρακαλώ συγχωρέστε με, αλλά μη λησμονήσετε ότι η προσφορά όλων μας, και η δική σας και η δική μου, μπορεί να σώσει έναν άνθρωπο. Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι και προσεύχομαι να σας χαρίζει ο Κύριος υγεία, φωτισμό και ευλογία. Να ευλογεί τις οικογένειές σας. Ευλογημένα και άγια Χριστούγεννα!».
Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας   
της  Ιεράς  Μητροπόλεως

 

Δυτική Ελλάδα

Συνεδριάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων

2021-03-01 16:00
Οι δύο πρώτες συνεδριάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν για το 2021, μεταξύ 19 και 26/2, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη, Λάμπρου Δημητρογιάννη. Την Επιτροπή Περιβάλλοντος απασχόλησαν οι γνωμοδοτήσεις επί των...

Τηλεδιάσκεψη για τη σωτηρία των πλατάνων από το μεταχρωματικό έλκος

2021-03-01 15:48
Μια επιστημονική και συνάμα άκρως σημαντική διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη για κάθε πολίτη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, και όχι μόνο, έγινε με τη συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών, Θεόδωρου Βασιλόπουλου και Φωκίωνα Ζαΐμη, του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών, της Διεύθυνσης Δασών Αχαΐας και ειδικούς για...

Η Πανήγυρη του Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου

2021-02-27 07:51
Η Ιερά Μητροπόλη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 πανηγύρισε την μνήμη του αγίου μάρτυρος Θεοκλήτου, στο ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στον αύλιο χώρο του Επισκοπείου. Το μικρό και κατανυκτικό αυτό εκκλησάκι ανήγειρε ο μακαριστός Μητροπολίτης...

«Bike Friendly» η Δυτική Ελλάδα

2021-02-26 18:37
Η ανάπτυξη του ποδηλατικού αθλητισμού και τουρισμού στη Δυτική Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας, η οποία υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «NatTour» για το Πρόγραμμα Πιστοποίησης «Bike Friendly». Το μνημόνιο υπογράφτηκε από...

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας «ταξιδεύει» εικονικά τους επαγγελματίες τουρισμού

2021-02-25 14:32
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δημιουργία «εικονικής πλατφόρμας-προβολής εκπαίδευσης των ξένων Tour Operators και διαγωνισμού τουριστικών στοιχείων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για επαγγελματίες τουρισμού του εξωτερικού» μέσα από την πλατφόρμα https://westerngreececontest.netourwork.com/ . Η...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>