Νεκτάριος Φαρμάκης: Εμείς για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του! - Παρουσίαση δράσεων για την υποστήριξη των επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

2020-07-18 10:02


Το σχέδιο δράσεων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Ελλάδα παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 στο Επιμελητήριο Αχαΐας, στην Πάτρα. Ο σχεδιασμός κινείται στον άξονα της στήριξης της τοπικής αγοράς και την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού σε μια περίοδο κατά την οποία η εκδήλωση της πανδημίας του COVID 19 έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή.

Όπως εξήγησε πρόκειται για ένα σχέδιο που θα «τρέχει» στη Δυτική Ελλάδα «μέχρι η επιστήμη να πετύχει να εξουδετερώσει την υγειονομική απειλή και όλοι να μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα που γνωρίζαμε προ της πανδημίας», αποσαφηνίζοντας παράλληλα πως λειτουργεί συμπληρωματικά στα μέτρα που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κυβέρνηση καθώς κινείται στην κατεύθυνση «να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία μας και την τοπική οικονομία. Εμείς για τον τόπο μας, εμείς για τους ανθρώπους μας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο σχεδιασμός των παρεμβάσεων προέκυψε έπειτα από διαβούλευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τους παραγωγικούς φορείς και σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, καθώς επίσης το Πανεπιστήμιο Πατρών, τους οποίους ο κ. Φαρμάκης ευχαρίστησε για τη συνδρομή τους.

Αναλύοντας τις δράσεις, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι η πρώτη έχει στόχο να ενισχύσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής. Περιέγραψε το περιεχόμενο του βίντεο που προωθείται μέσω του διαδικτύου και των social media, με στόχο να γίνει γνωστή η Δυτική Ελλάδα σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι του εσωτερικού τουρισμού.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Δυτική Ελλάδα μπορεί να αντλήσει ένα πολύ μεγάλο μέρος του εσωτερικού τουρισμού. Γιατί εδώ ερχόμαστε όλοι στην άνεση και την ασφάλεια του αυτοκινήτου μας. Είμαστε μία περιοχή που δεν είναι ακριβή, είναι όμορφη, διαθέτει πανέμορφες ακρογιαλιές, πολλά σημεία που μπορεί κάποιος να επισκεφθεί, αλλά και μία περιοχή στην οποία ο καθένας μπορεί να βρει τα πάντα. Ηρεμία και… φασαρία. Ξεκούραση και έντονη ζωή. Φύση και μεγάλα αστικά κέντρα». Έδωσε όμως ιδιαίτερη έμφαση και στην ευθύνη όλων μας να διατηρήσουμε την περιοχή μας covid safe. «Αν φέτος πετύχουμε να αποδείξουμε πως είμαστε μία περιοχή την οποία αξίζει κάποιος να επισκεφθεί, αλλά και να εμπιστευθεί, θα έχουμε κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα ενόψει της επόμενης θερινής σαιζόν. Γιατί το μυαλό μας βρίσκεται και στην επόμενη χρονιά» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Η δεύτερη δράση, που αποτελεί πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας, αφορά ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα με στόχο η περιοχή να αποκτήσει πλήρως καταρτισμένο επαγγελματικό προσωπικό σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τον τουριστικό κλάδο. «Ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης εργαζομένων και στελεχών στις επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής, πάνω στα ζητήματα της υγειονομικής ασφάλειας ώστε να περιοριστούν κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό, τα ρίσκα κάποιας υγειονομικής αποτυχίας» εξήγησε ο Περιφερειάρχης.

Τρίτος πυλώνας, επίσης πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων που υλοποιείται με τη συνδρομή της Περιφέρειας, είναι μία καμπάνια στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων και των τοπικών προϊόντων. «Στηρίζουμε τον τόπο μας, ψωνίζουμε από τον τόπο μας. Στηρίζουμε την δική μας παραγωγή, τα δικά μας προϊόντα, τους δικούς μας έμπορους και επαγγελματίες. Τελικά, στηρίζουμε τους δικούς μας ανθρώπους, στηρίζουμε τον εαυτό μας!» επεσήμανε.

Ακολούθησε η προβολή ενός αντιπροσωπευτικού βίντεο με τίτλο «Καλοκαίρι χωρίς COVID 19» που αποτελεί παραγωγή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στόχο έχει να αναδείξει το φυσικό κάλλος, το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας. «Όταν υπάρχει διάθεση και σχέδιο τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά» σχολίασε ο σκηνοθέτης της ταινίας Παναγιώτης Φαφούτης που ευχαρίστησε την Περιφέρεια για τη συνεργασία, τονίζοντας ότι όλες οι εντυπωσιακές λήψεις έγιναν αποκλειστικά στη Δυτική Ελλάδα, ενώ υπάρχουν πολλές περισσότερες υπέροχες εικόνες που αναδεικνύουν τον πλούτο της περιοχής.

Στη συνέχεια εκ μέρους των επιχειρηματικής κοινότητας ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής αναφέρθηκε στην αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου για την επόμενη μέρα από την εκδήλωση της υγειονομικής κρίσης και παρατήρησε: «Βρήκαμε άμεση ανταπόκριση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συναντήσαμε αντίστοιχα την αγωνία του ίδιου του Περιφερειάρχη να προσφέρει ό,τι περισσότερο μπορεί για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας πρόσθεσε: «Όταν υπάρχει συνεργασία, τα αποτελέσματα είναι θετικά. Αρκεί να καταλάβουμε τις δυνάμεις μας, τη δυναμική μας και να ξαναδώσουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας για να προχωρήσουμε».

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος πρόσθεσε: «Από την πρώτη στιγμή τα τρία Επιμελητήρια συνεργαζόμαστε αρμονικά με την Περιφέρεια και σχεδιάσαμε την επόμενη μέρα, γνωρίζοντας ότι θα είναι πολύ δύσκολη. Στόχος μας είναι να μάθει ο κόσμος τι μπορεί να προσφέρει ο τόπος μας».

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Κορωνοϊός (SARS-CoV-2) - Προφύλαξη και μέτρα πρόληψης σε Τουριστικά Καταλύματα, Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Εστίασης» παρουσίασε ο επιστημονικός υπεύθυνος καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Νικολάου. Όπως ανέφερε σκοπός του είναι «η κατάρτιση και επιμόρφωση των εργαζομένων με απώτερο σκοπό τον εφοδιασμό τους με τις κατάλληλες γνώσεις, δεξιότητες και συμπεριφορές για την ανάσχεση της πανδημίας».

Τέλος η γραφίστρια Μαρία Μανωλοπούλου και η copy writer Λίνα Ιντζεγάννη παρουσίασαν το ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και την ενημέρωση των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας. Όπως ανέφεραν πρόκειται για μία καμπάνια που έχει ορίζοντα διετίας κι «έχει στόχο να καλλιεργήσει μια νέα καταναλωτική συμπεριφορά», βασιζόμενη στο σύνθημα «ο τόπος σου δημιουργεί, ο τόπος παράγει, ο τόπος σου αξίζει. Στήριξέ τον!»

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης Πάνος Σακελλαρόπουλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Βοηθός Περιφερειάρχη για το Συντονισμό των Εκδηλώσεων της επετείου από την Επανάσταση του 1821 Ανδρέας Φίλιας,ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΔΕ Γιώργος Σύρμος,στελέχη της Περιφέρειας και επιμελητηριακοί παράγοντες.

  • Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη για την παρουσίαση των δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στο σύνδεσμο youtu.be/LQB-O8xbOE4.
  • Η παραγωγή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας «Καλοκαίρι χωρίς COVID-19» στο σύνδεσμο www.youtube.com/watch?v=rxZqojcKRcY.
  • Ολόκληρη η Συνέντευξη Τύπου στον σύνδεσμο youtu.be/UHXIxFk63RU.

 

Δυτική Ελλάδα

21.743.206 ευρώ για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στους φορείς υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»

2020-10-23 20:04
Την απόφαση ένταξης της Πράξης «Ενίσχυση των Φορέων Υγείας με επικουρικό προσωπικό για την ανταπόκριση στις ανάγκες λόγω της επιδημίας COVID-19 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης. Η...

Ενημερωτική εκδήλωση στο Αγρίνιο για τη Νόσο Crohn - Ελκώδη κολίτιδα

2020-10-23 20:01
To Σωματείο Ατόμων με Νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιεί στις το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020 εκδήλωση με θέμα: «Νόσος Crohn και Ελκώδη κολίτιδα (οι αόρατες αναπηρίες)», στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου. Η δράση...

Συνέργειες και σημαντικές ανακοινώσεις στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για τη Γεωργία Ακριβείας και την Καινοτομία

2020-10-23 19:57
Σημαντικές συνέργειες των προγραμμάτων που υλοποιούνται στο Πρόγραμμα Interreg V/A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 (INCUBA, IR2MA) στον τομέα της Αγροδιατροφής και της Καινοτομίας παρουσιάστηκαν κατά τις εργασίες του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου και του Workshop για τη Γεωργία Ακριβείας και την Καινοτομία σε...

Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού

2020-10-23 19:54
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ μαγνητοσκόπησε συναυλία, χωρίς την παρουσία κοινού, για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού (25 Οκτωβρίου) στο χώρο του Royal Theater. Πρόκειται για τη μουσική παράσταση «Λαϊκές Παραπλανήσεις» με τη Συμφωνική Λαϊκή...

Πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων σε έξι Δήμους της Δυτικής Ελλάδας

2020-10-23 11:27
Την απόκτηση απορριμματοφόρων και καφέ κάδων για τη συλλογή και μεταφορά βιοαποβλήτων χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τους Δήμους Πατρέων, Αγρινίου, Ι.Π Μεσολογγίου, Ήλιδας, Πηνειού και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Με αντίστοιχες αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>